Et dansk køkken har en gennemsnitsalder på 10 år. Det lyder måske ikke af meget, men det er ikke så mærkeligt. Der er altid nye features tilgængelige for vores køkkener, og i takt med at vi bliver ældre, bliver de fleste af os også rigere.
Indbygningsspot
Hvis man elsker at lave mad, bør man altså dyrke sin hobby i et ordenligt belyst lokale. Du skal derfor udvide din lysbesætning i køkkenet med indbygningsspot. Indbygningsspot kan placeres på undersiden af dine køkkenlåger og vil derfor ofte lyse lige ned på din arbejdsplads. De giver et fantastisk lys, der sikrer at du altid kan læse din kogebog, eller nemt finde stedet, hvor du skal lægge snittet, hvis du fileterer fisk fra bunden.
Når maden er færdig giver lyset også mulighed for at anrette tallerkener knivskarpt.
Kogende vand på et splitsekund
Når man står og laver mad, har man pludselig brug for en gryde fuld af kogende vand. Det kan tage lang tid at koge en gryde op fra koldt vand, og derfor supplerer mange med den noget hurtigere løsning: elkedlen.
Selvom elkedlen går stærkt, kan det gøres endnu hurtigere med en Quooker. Apparatet, der ligner en almindelig vandhane, leverer kogende vand direkte fra hanen på et øjeblik. Aldrig mere skal du stå og have glemt pastavandet, når gæsterne ankommer.
Magnetskinne
Når du bruger en mindre formue på knive, der er skarpe som samuraisværd, ønsker du selvfølgelig at holde dem skarpe. Knivene bliver dog hurtigt sløve, hvis de ligger og roder rundt i køkkenskuffen. Selvom en knivblok holder knivene fast, sløver den også knivene, når du tager dem ind og ud af blokken. Køb derfor en magnetisk skinne til at hænge over din arbejdsstation. Skinnen rører kun en lille del af kniven, og slider ikke på dem.