Er hybridbiler det nye sort?

Kategori: Biler

Dato: 24 mar, 2021

Sponsoreret

Salget af hybridbiler går kun én vej, og det er op! I takt med, at prisen og tilgængeligheden passer bedre og bedre til danskernes behov, er der også en stigende interesse for at gøre noget godt for miljøet – og derfor er mange begyndt at kigge i hybrid- og elbilernes retning.

Men hvorfor en hybridbil, fremfor en elbil? Hvad er fordelene og ulemperne? Og passer sådan en bil overhovedet til dit behov? Læs med her, og bliv klogere på dine spørgsmål.

Hybridbil fremfor elbil?

Uanset hvordan vi vender og drejer det, så befinder danskerne sig på et nyt territorie, når vi snakker biler, som ikke længere kører på benzin eller diesel. Det kan være en smule nervepirrende at skifte den gode gamle bil ud med en bil, der slet ikke kører på brændstof længere – for hvad nu, hvis der pludselig ikke er mere el på? Og er det ikke også langt mere besværligt at lade bilen op, end blot at svinge ind forbi en tankstation?

Hvis du har disse tanker, er en hybridbil et godt sted at starte! Hybridbilen kører nemlig både på el og benzin, så du slipper for bekymringen om pludselig at løbe tør for el midt på landevejen – og samtidig har du taget et mere miljøvenligt valg.

Plug-in hybrid, Mild-hybrid eller bare Hybrid?

  • Plug-in hybrid: Du har helt sikkert hørt om denne! Plug-in hybriden oplades med kabel og kan køre kortere distancer udelukkende på el. Skal du til gengæld køre længere og hurtigere, vil brændstofmotoren tage over.
  • Mild-hybrid: Som navnet indikerer, er den elektriske motor kun i spil i en begrænset mængde. Det sker oftest under acceleration, men ellers køres der udelukkende på brændstof.
  • Hybrid: Her oplades batteriet, imens du kører, og der er dermed ikke brug for en ekstern lader.

Fordele og ulemper?

Det er vigtigt, at du har styr på dit kørselsmønster til hverdag, så du kan være helt sikker på, at hybridbilen er noget for dig. Derudover er det vigtigt at huske, at en hybridbil ikke blot er en hybridbil, så det vil være en fordel for dig at gå i dybden med den pågældende bil, du overvejer.

Ligesom med alt andet, er der også fordele og ulemper ved at anskaffe sig en hybridbil. Der er ingen tvivl om, at du tager et mere miljøvenligt valg med en lav grøn ejerafgift, og ydermere er den støjsvag, så længe den kører på el, men du bliver samtidig reddet af benzinmotoren, når du er på længere ture.

Til gengæld skal du have en lader tilgængelig i din indkørsel eller nær dit hjem, hvis bilen skal bruges dagligt. Samtidig kan den kun køre mellem 30 og 60 km på ren strøm, og hvis det ikke er nok for dig, vil vi anbefale, at du kigger længere efter en elbil.

Skrevet af: VAIWFgy1Ju

Andre indlæg…

Importér fra Tyskland og spar penge på din drømmebil

Importér fra Tyskland og spar penge på din drømmebil

Drømmer du om en bil i en dyrere prisklasse, men kan du ikke overskue de danske købspriser? Med flexleasing kan du få din drømmebil importeret fra Tyskland og dermed undgå at skulle betale fuld registreringsafgift.  Sådan fungerer import af bil Import af bil kan lyde...

Overvejer du at købe ny bil?

I dagens moderne samfund er fleksibilitet og bekvemmelighed mere værdifuldt end nogensinde før. Det gælder ikke kun i vores daglige rutiner, men også når det kommer til de store beslutninger i livet, som f.eks. at skifte bil. Privatleasing er blevet et populært...

Nøglefaktorer for dine medarbejderes trivsel

Nøglefaktorer for dine medarbejderes trivsel

I et travlt og dynamisk arbejdsmiljø er det afgørende at have de rette værktøjer til rådighed for at opnå succes. Et velorganiseret kontor, effektive arbejdsprocesser og moderne teknologi er blot nogle af de faktorer, der bidrager til en vellykket virksomhed. Der er...